PROTOKOL BELGESİ

Protokol Belgesi


(Pasaport bilgilerini içeren belge)

Protokol Belgesi 23/11/2005 tarihinden itibaren İlçe Emniyet Müdürlükleri Pasaport Bürolarınca verilmeye başlanmıştır. Bu tarihten sonra İlçe Emniyet Müdürlükleri ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğünce de verilmeye devam edecektir.

Yurt dışına çıkış yapacak vatandaşlarımızdan müracaat ettiği Konsoloslukça vize işlemlerinin yapılması aşamasında Emniyet Müdürlüklerinden Protokol Belgesi (daha önceki pasaport bilgilerini ihtiva eden belge ) istenmektedir.
Protokol Belgesi Talep Eden Vatandaşlarımız Bu Belgeyi Nereden Alabilirler: İstanbul'da en yakın İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine veya müracaatları halinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğümüzce verilebilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI:
Şahısların Nüfus Cüzdanlarının aslı ve fotokopisi ile birlikte bizzat herhangi bir İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Şahısların bizzat müracaat edememe yada bu işlemi kendilerinin takip edememesi durumunda noterden verecekleri bir vekaletname ile istedikleri bir şahıs bu belgeyi alabilecektir.

İSTENEN BELGELER :
Nüfus Cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzun aslı ve fotokopileri ile,
Protokol dilekçesi. (Müracaatları sırasında şahıslara verilmektedir.)

Hiç yorum yok: