GEMİ ADAMI CÜZDANI




Gemi Adamı Cüzdanı



GEMİ ADAMI CÜZDANI:
Türkiye dışına taşıma yapan araçların memur ve mürettebatına verilen vesikalar başlığını taşıyan kanunun 20.Md.göre; Türkiye karasuları dışına çıkan Türk gemilerinin Türk Vatandaşı olan mürettebatına usulüne uygun olarak Bölge Liman ve Deniz İşleri Müdürlüklerince verilir. Mahal Emniyet Müdürlüğünce tasdik (vize) edildikten sonra pasaport yerine geçerli bir belge olarak kullanılabilmektedir.
BAŞVURU ŞARTLARI:
T.C Vatandaşlarından İstanbul, Zonguldak, Karadeniz Ereğli, İzmit Tekirdağ, Silivri, Enez, Ambarlı, Şile, Tuzla, Kefken, Karasu ve Yalova illerinden alınmış Gemi Adamı Cüzdanlarına İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğünce ( Vatan cd Fatih ) işlem yapılmaktadır. Bu itibarla yukarıda anılan söz konusu kanunun anılan hükmü uyarınca Gemi Adamı cüzdanlarının vize işlemlerinin verildikleri mahal dışındaki İl Emniyet Müdürlüklerinde yapılması uygun görülmemekte olup, şahısların bu doğrultudaki talepleri yerine getirilememektedir. İlk defa Gemi Adamı Cüzdanı alacak veya yıpranma, eşkal değişikliği vb. nedenlerle değiştirecek vatandaşlarımız (Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Liman Bölge Müdürlüğü ) Liman Başkanlığından alınan üst yazıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğüne ( Karköy ) müracaat ederek tahkikat neticesinde verilen evrakla Liman Başkanlığına tekrar müracaat ederek Gemi Adamı Cüzdanı alacaklardır. İlk defa Gemi Adamı Cüzdanı alan veya daha önceden Gemi Adamı Cüzdanı hamili olan vatandaşlarımız vize işlemi için ( pasaport yerine geçerli olması için ) İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğüne müracaat edeceklerdir.
İSTENEN BELGELER:
Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi, (Nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası yazmayanlardan internet http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/çıktısı istenmektedir).
Adet fotoğraf ,(vize ve ilk tahkikat için ayrı ayrı )
Talep Formu, (müracaat sırasında pasaport birimince verilir).
İlk tahkikat için” Liman Başkanlığından alınan üst yazı,
18 yaşından küçükler noterden anne ve baba muvafakat namesi getireceklerdir.
AÇIKLAMALAR:
Pasaport Şube Müdürlüğü Gemi Adamı Cüzdanı Büro Amirliğine temdit (yeni vize süresi) için gelen şahısların, müracaat tarihlerinde cüzdanlarında vize bitim tarihine 1 yıldan fazla bir süre olan şahısların müracaatları dikkate alınmamaktadır. Yeni vize süresi alabilmek için müracaat tarihinde 1 yıldan daha az bir süre kalması gerekmektedir.
Kullanılamayacak halde yıpranmış olan ve kimlik bilgileri değişmiş veya Liman Başkanlığınca yanlış yazılmış olan Gemi Adamı Cüzdanlarına vize işlemi yapılmamaktadır. Bu gibi durumlarda şahıslar cüzdanlarının düzeltilmesi veya yenilenmesi için bölge Liman Başkanlığına gönderilmektedir.
KKTC vatandaşlarına ait Gemi Adamı Cüzdanlarına da vize verilmektedir.
Gemi Adamı Cüzdanına vize ettirmek veya Gemi Adamı Cüzdanı alabilmek için gerekli tahkikatı yaptırmak için şahısların bizzat kendilerinin nüfus cüzdanları ile birlikte Pasaport Şube Müdürlüğü Gemi Adamı Cüzdanı Büro Amirliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.
Tahkikat belgesi veya Gemi Adamı Cüzdanı, şahısların bizzat kendilerine veya noterden vekil tayin ettikleri bir şâhısa teslim edilmektedir.

BAŞVURU İÇİN AÇIK ADRES:
İstanbul Emniyet Müdürlüğü
Pasaport Şube Müdürlüğü
Gemi Adamı Cüzdanı Büro Amirliği

Fax : 0 212 636 18 15 – 0 212 636 28 17
Tel : 0 212 636 18 15 – 0 212 636 25 59

1 yorum:

Adsız dedi ki...

slm cok hosda ben gemı adamı cüzdanı aldıgımda ne olarak gırecegım onu ogrenmek ıstıyorum acıklarsanız sevınırım