ONLİNE PASAPORT İŞLEMLERİ




Pasaport işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler için buraya tıklayınız. Online Pasaportla İlgili Önemli Not: Online müracaatlar daha önce on(10) güne kadar olan pasaport işlemleri sırasında vatandaşlarımızın pasaport tahkikatlarının kendileri gelmeden neticelendirilmesi adına ciddi yarar sağlamaktaydı. Günümüzde nüfusa kayıtlı olunan İL FARKETMEKSİZİN pasaport işlemleri bir(1) iş gününde tamamlanmaktadır. Online müracaat işlemlerinizin süresini çok fazla kısaltmamaktadır. Online müracaat eden vatandaşlarımızın 15 gün içerisinde şahsen istenilen evraklarla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliklerine giderek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Gitmedikleri taktirde internet müracaatları geçersiz sayılacaktır. Online müracaattan bir sonraki gün şahsen müracaata gidebilirsiniz. Fotoğraflar, maliyeden alınacak harç makbuzu ve nüfus cüzdanının aslıyla birlikte şahsın kendisi müracaata gelmeden pasaport işlemlerine başlanamamaktadır. Online müracaat eden şahıslar müracaata gelmeden aranıp aranmadığı ve yurt dışı çıkış yasağının olup olmadığı konularında gerekli tahkikat yapılarak işlemlerin daha çabuk bitmesi sağlanmaktadır. Bu tahkikatlar yapıldıktan sonra aranan ve yurt dışı çıkış yasağı olan şahıslara e-posta yoluyla bilgi verilmemektedir. Bilgi verme işlemi müracaatın alındığına ve işlemlere başlandığına dair olacaktır. Size müracaatınızın alındığına dair e-posta gelmese dahi online müracaatınızdan bir gün sonra şahsen müracaatınızı yapmaya gidebilirsiniz. Şahsen müracaat edildikten sonra pasaportun hazır hale getirilmesi için asıl zaman alan süreç başlamış olacaktır. (Pasaportların yazılması, defter kayıtlarının yapılması, o günün müracaatların imzalamaya yetkili kişilere imzalatılması vb)
Online tahkikatları bir (1) iş günü içersinde neticelendirilmektedir. Müracaat sahiplerininistenilen evraklarla beraber bizzat online müracaat ettikleri İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine müracaat etmeleri istenmektedir.
Online Pasaport Müracaatları; Sadece Umuma Mahsus Pasaport (Lacivert) için yapılabilmektedir. Süre uzatımı yani temdit, yeni pasaport ve var olan pasaportu değiştirmek için tek bir standart form kullanılmaktadır. E-posta adresinizi ve müracaata gitmek istediğiniz ilçeyi seçerek Online Müracaat butonuna basarak form sayfasına geçebilirsiniz. Online müracaatta açılan form doldurulup gönderilir.

Hiç yorum yok: